Verhalen die bewaard moeten blijven...

Kleine verhaaltjes, grote verhalen. Grappige, ontroerende, verdrietige en spannende verhalen. Over en van mensen. Over vroeger, nu en straks.

In de boeken die we tot nu toe schreven, staan de verhalen van mensen centraal. Bijzondere verhalen van bijzondere mensen. Want één ding is zeker: iedereen heeft een verhaal te vertellen.

Tramlijn 4 en Ik wil nooit meer oorlog
Dat ontdekten we toen we ons boek over 'Tramlijn 4' schreven en waar we allerlei mensen spraken die in de buurt van de vele tramhaltes van deze Rotterdamse tramlijn woonden, werkten of gewoon verbleven. Ook in ons boek 'Ik wil nooit meer oorlog' blijkt maar weer eens welke bijzondere verhalen mensen te vertellen hebben. Een boek dat steeds waardevoller wordt, omdat steeds minder mensen hun verhaal over de Tweede Wereldoorlog nog kunnen vertellen.

Jubileumboek Schreuder & Co
Soms schrijven we boeken omdat we gewoon vinden dat verhalen niet verloren mogen gaan. Daarnaast schrijven we natuurlijk ook boeken in opdracht van klanten. Zoals het jubileumboek dat wij samen met Elwyn Schreuder samenstelden voor en over het 100-jarig bestaan van de firma Schreuder & Co. Het resultaat: een mooi eerbetoon aan een bijzonder Rotterdams familiebedrijf. Niet voor niets schreef burgemeester Aboutaleb het voorwoord en nam hij het eerste exemplaar in ontvangst.

Jubileumboek STT
Ook het boek naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) was een bijzonder project. We spraken met allerlei mensen die toen en nu aan STT verbonden waren. We blikten terug, keken vooruit en onderzochten in welke mate de toekomstverkenningen van toen daadwerkelijk waarheid zijn geworden.

De Noordsingel
En wat te denken van ons meest recente project? Een boek over het gevangeniscomplex aan de Rotterdamse Noordsingel. Wij namen een kijkje achter de muren, spraken met mensen die daar werkten, 'logeerden', in de buurt woonden of op bezoek gingen. Maar ook met de partijen die het complex verbouwen tot eigentijdse en duurzame woningen en met toekomstige bewoners.

Nieuwe projecten
En denk nu niet dat we er wel klaar mee zijn. Integendeel! Er staan al weer twee mooie boekenprojecten op stapel! We houden jullie op de  hoogte.