Dol op ons rode potlood!

Redigeren, oftewel teksten nog beter maken, doen we maar al te graag. En nee, niet meer met het rode potlood, al vinden we dat stiekem soms wel een beetje jammer....

Wij redigeren en corrigeren niet alleen onze eigen teksten, maar ook teksten van onze opdrachtgevers. Leidraad daarbij is 'less is more'. Want vaak kun je met veel minder woorden veel meer zeggen.

Als je zelf teksten schrijft en je leest ze vervolgens terug, is de kans groot dat je bepaalde fouten niet ziet. Dat is niet zo gek, want je weet wat er zou moeten staan en dat is dan ook dat wat je hersens registreren. Daarom wordt elke tekst die bij ons de deur uit gaat, door een tweede persoon nagelezen.

Te diep in de materie
Een andere valkuil waarin schrijvers zichzelf vaak in terug vinden, is dat ze te diep op de materie ingaan. Dat maakt het voor de lezer meestal niet duidelijker. Ook wollige, ambtelijke taal of teksten in de lijdende vorm zien we maar al te vaak. Waarom zou je 'wij hebben gelezen' schrijven als je eigenlijk 'wij lazen' wil zeggen? Om maar eens een voorbeeld te noemen.

'Rode potlood'
Schakel ons dus in om te fungeren als dat 'rode potlood'. Wij lezen je teksten kritisch door, corrigeren spel- en stijlfouten en doen suggesties waardoor je tekst nog beter wordt. Meer weten? Neem dan contact met ons op.