Ik wil nooit meer oorlog

Unieke nieuwe verhalen van Engelandvaarders

Acht Engelandvaarders vertellen hun indrukwekkende verhaal. Over voor, tijdens en na de oorlog. Alle verhalen zijn verschillend, maar hun boodschap is hetzelfde: Nooit meer oorlog!

Onder vaak moeilijke omstandigheden vertrokken ze tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland. Een vlucht naar de vrijheid met de bedoeling vanuit onbezet gebied de strijd tegen de Duitse vijand voort te zetten. In ons boek ‘Ik wil nooit meer oorlog’ vertellen zij niet alleen over hun reis, maar geven zij ook een inkijkje in hun leven na de oorlog en de impact die hun Engelandvaart had op hun verdere leven en op de mensen uit hun omgeving.

Vrij Nederland
Deze mensen streden op hun eigen bijzondere wijze met maar een doel voor ogen: een vrij Nederland. Dat deden ze vol moed, kracht en doorzettingsvermogen. Mede dankzij hen leven wij al generaties lang in een vrij Nederland.

Co-creatie
Samen wordt het resultaat nog mooier. Wij werkten voor deze productie samen met het online platform Voor de Kunst om via crowdfunding een deel van de kosten te financieren. De fotografie is verzorgd door Martin Hogeboom. Linda Zoon en Hans Hunefeld van DUS verzorgden de vormgeving en Veenman+ was verantwoordelijk voor het drukwerk.

Bestellen
Wil je dit boek bestelle? Een boek waarvan naarmate de tijd vordert, de inhoud steeds waardevoller wordt? Dat kan via de website www.ikwilnooitmeeroorlog.nl of via bol.com