Boek: Ik wil nooit meer oorlog

Acht Engelandvaarders vertellen hun indrukwekkende verhaal. Over voor, tijdens en na de oorlog. Alle verhalen zijn verschillend, maar hun boodschap is hetzelfde: Nooit meer oorlog!

Boek

Onder vaak moeilijke omstandigheden vertrokken ze tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet Nederland. Een vlucht naar de vrijheid met de bedoeling vanuit onbezet gebied de strijd tegen de Duitse vijand voort te zetten. In ons boek ‘Ik wil nooit meer oorlog’ vertellen zij niet alleen over hun reis, maar geven zij ook een inkijkje in hun leven na de oorlog en de impact die hun Engelandvaart had op hun verdere leven en op de mensen uit hun omgeving.

Vrij Nederland

Deze mensen streden op hun eigen bijzondere wijze met maar een doel voor ogen: een vrij Nederland. Dat deden ze vol moed, kracht en doorzettingsvermogen. Mede dankzij hen leven wij al generaties lang in een vrij Nederland.

Co-creatie

Samen wordt het resultaat nog mooier. Wij werkten voor deze productie samen met:

  • Voor de Kunst. Via dit online platform wisten wij via crowdfunding een deel van de kosten te financieren.
  • Fotograaf Martin Hogeboom maakte het merendeel van de prachtige foto's.
  • DUS goot het boek in de mooie vorm
  • Veenman+ verzorgde het drukwerk

Bestellen

Wil je een indruk krijgen van dit boek of het bestellen? Dat kan via de website www.ikwilnooitmeeroorlog.nl.

 

Nog een boek...

Het boek over de Engelandvaarders is niet onze enige productie. Eerder verscheen van onze hand een boek over de Rotterdamse tramlijn 4. Wij spraken daarvoor met mensen die langs deze lijn wonen, werken of verblijven. Meer informatie is te vinden op www.tramlijn4.nl.

 

En nog een...

Momenteel zijn we druk bezig met een boek over de voormalige gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam. Dit boek verschijnt waarschijnlijk in het voorjaar van 2018 en geeft een inkijkje van wat zich achter de muren van dit complex afspeelde. Neem een kijkje op: www.gevangenisnoordsingel.nl.